Skip to content

U FK Kozara velika pažnja se posvećuje radu sa mlađim kategorijama. Naša škola spada u grupu boljih fudbalskih škola u Bosni i Hercegovini.

Osnovni cilj rada škole fudbala je da okupi  što veći broj djece sa Opštine Gradiška i šire, i da kroz stručno pedagoški rad pripremi igrače koji bi u budućem vremenu nosili dres seniorske ekipe. Pored ovoga velika pažnja se posvećuje vaspitanju, socijalizaciji i stvaranju zdrave ličnosti.

Dugogodišnjim radom omladinska škola FK Kozara iznjedrila je mnoga poznata imena koja su napravila i prave zavidne sportske karijere, i u tom trendu nastavlja sa daljim radom.
U svakoj sezoni boje naše seniorske ekipe brani nekoliko fudbalera koji su proces fudbalskog razvoja prošli kroz omladinsku školu FK Kozara, što predstavlja veliko bogatstvo i stimulans za sve koji rade u klubu  i naše navijače.

U okviru naše škole svakodnevno trenira veliki broj mladih fudbalera koji su razvrstani u nekoliko starosnih kategorija. Sa ovim fudbalerima svakodnevno radi  nekoliko visokokvalifikovanih i obrazovanih trenera, koji su najveći dio svoje sportske karijere  proveli u FK Kozara.

Naše selekcije su u prethodnom periodu osvojile mnogobrojne turnire i prvenstva RS, a u najveće uspjehe spadaju osvajanje titule prvaka BIH u kadetskoj (2004/2005, 2011/12) i pionirskoj konkurenciji (2007/2008), kao i finale kupa BiH u juniorskoj konkurenciji.Veliki broj naših članova nastupao je za reprezentativne selekcije Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.